Коронавірус, що з'явився в Китаї і в лічені місяці захопив всю земну кулю, відноситься до респіраторних інфекцій. Але при цьому вчені відзначають надзвичайну життєздатність мікроорганізму. У зв'язку з цим, цікавим є питання, чи можна заразитися COVID-19 через їжу і воду?
За даними вчених і лікарів, коронавірус вкрай небезпечний, тому кожна людина має знати, в яких випадках є ризик заразитися COVID-19.
Коронавірус залишається життєздатним протягом трьох діб на пластикових і металевих поверхнях. У зв'язку з цим громадян просять часто мити руки з милом, одягати на вулиці гумові рукавички і не торкатися обличчя.
Оскільки COVID-19 відноситься до респіраторних інфекцій, то слід остерігатися його передачі від людини до людини. Носити захисну маску і витримувати дистанцію з іншими людьми.
Крім того, у відомстві додали, що заклади громадського харчування, а також підприємства, що спеціалізуються на виробництві харчових продуктів, обов'язково повинні дотримуватися суворої техніки безпеки. Ті заклади, які працюють в режимі доставки їжі додому замовнику, зобов'язані впровадити режим дистанціювання, дотримуватися гігієни і санітарних норм. На кожному етапі приготування їжі працівники зобов'язані мити руки і знезаражувати шкіру рук і робочі поверхні дезінфікуючими засобами.
Нагадаємо, раніше стало відомо про ще один спосіб зараження коронавірусом. Чого варто побоюватися і як уникнути небезпеки?