Печінковий торт: найсмачніший рецепт від шеф-повара Євгена Клопотенко

Автор: Леся Ловіцька

Багато людей не люблять печінку у тушкованому вигляді. Однак печінковий торт – інша річ, його обожнюють навіть діти. Це корисна, ситна і дуже смачна страва, яку можна приготувати не лише на святковий стіл, а й просто на обід, щоб порадувати близьких. Спробуйте зробити її із курячої печінки – за рецептом шеф-кухаря та телеведучого Євгена Клопотенка.

Печінковий торт: найсмачніший рецепт від шеф-повара Євгена Клопотенко  - today.ua

Печінковий торт можна приготувати і зі свинячої чи яловичої печінки, проте з курячою він буде максимально ніжним та соковитим. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 яйця;
  • 150 мл молока;
  • сіль та перець за смаком;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • кріп;
  • майонез.

Спочатку потрібно спекти млинці на печінковий торт. Промийте печінку, видаліть плівку та зайвий жир і пропустіть продукт через м'ясорубку або перебийте блендером. У вас має вийти однорідна консистенція.

Додайте в миску з печінкою яйця, молоко та олію. Посоліть і поперчіть масу і збийте знову блендером.

Популярні зараз

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

Майже 150 тисяч внутрішніх переселенців були змушені повернутись на окуповану територію, 99% з них – не з власної волі

Обсмажте коржі з двох боків на сковороді – вони повинні виходити тоненькими, не більше 5 мм завтовшки. Коли вони охолонуть – перемажте їх майонезом. Щоб урізноманітнити смак, до соусу можна додати пропущений через прес часник.

Печінковий торт: найсмачніший рецепт від шеф-повара Євгена Клопотенко

Якщо не боїтеся зайвих калорій, коржі можна не лише змастити майонезом, а й додати засмажку із цибулі та моркви.

Верхній шар печінкового торта змастіть майонезом та прикрасьте кропом. При бажанні його можна посипати тертим яйцем і покласти тонкі скибочки помідора.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Печінковий торт буде смачнішим, якщо добре просочиться - мінімум 2 години в холодильнику. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати торт-медовик без духовки. Десерт можна зробити на простій сковороді.

Головне