Печінкові котлети – страва на любителя. Однак якщо його правильно приготувати, то діти навіть не зрозуміють, що котлети виготовлені з печінки. Досвідчені господині розповіли, що додати до рецепту, щоб м'ясо вийшло соковитим, пишним та апетитним.
Печінкові котлети - рецепт із секретним інгредієнтом
У рецепті ми використовуватимемо манку, так котлети виходять ситними. А ось головним секретним інгредієнтом у даному рецепті є смажена цибуля, саме завдяки їй котлети вийдуть м'якими та соковитими.
Краще віддавати перевагу яловичій печінці, але цілком підійде свиняча, куряча печінка або печінка індички.
Складові:
- 600 г яловичої печінки
- 150 г сала (свіжого чи солоного)
- 4-5 ст. л. манної крупи
- 1 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
- цибулина
- рослинна олія
Спосіб приготування:
- Печінку перед приготуванням очищаємо від плівок і прожилок і подрібнюємо в м'ясорубці або блендері. Туди ж подрібнюємо сало.
- У фарш додаємо сіль, перець і манку - перемішуємо, і даємо настоятися 30 хвилин, щоб набухла крупа.
- Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з олією.
- Додаємо цибулю у фарш.
- На добре розігрітій сковороді з олією обсмажуємо котлети з усіх боків по три хвилини на помірному вогні. Кришкою накривати не потрібно.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як смачно запекти рибу з помідорами та сиром – простий рецепт на будь-який випадок.