Печиво можна швидко приготувати у домашніх умовах. Смак залежатиме від фантазії господарки, яка може доповнити випічку новими інгредієнтами. Однак можна скористатися найпростішим рецептом – і десерт до чаю чи кави обійдеться менш ніж у 30 гривень.
Пісочне печиво люблять дорослі та діти, воно готується нашвидкуруч і не потребує великих фінансових вкладень. Відомий кулінарний блогер Лілія Цвіт поділилася своїм рецептом. Вона розповіла на каналі у YouTube, як отримати півкілограма ароматної та смачної випічки.
Інгредієнти
• 1 яйце (3,45 грн)
• вода – 100 мл
• 100 мл соняшникової олії (7 грн)
• 2 пакетики ванільного цукру по 16 г (3 грн)
• 350 г борошна (6 грн)
• 2 ч. л. розпушувача (3 грн)
• 50 г цукрової пудри (4 грн)
Вартість майбутнього пісочного печива становитиме лише 26,45 грн. Ціни вказані на сайті всеукраїнської торгової мережі супермаркетів АТБ станом на 30 травня.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Рецепт печива
Змішайте у глибокій ємності яйце, соняшникову олію та воду, додайте ванільний цукор і добре перемішайте.
Пшеничне борошно потрібно просіяти і змішати з розпушувачем. Додайте її до рідких компонентів тесту двома частинами. Замісіть тісто – спочатку можна використати ложку, а потім вимішати руками. Повинно вийти м'яке та еластичне тісто.
Застеліть лист пергаментним папером. Відривайте невеликі шматочки тіста і формуйте з нього джгутики. Тісто можна розкотити та вирізати із нього фігурки будь-якої форми – за бажанням.
Печиво потрібно випікати близько півгодини за температури 170-180 градусів. Перед подачею його потрібно обваляти у цукровій пудрі. Ідеальне доповнення до кави, чаю чи какао готове. Смачного!
Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати смачне мигдальне печиво без молока та олії.