Печиво без випічки – це дивовижно смачний десерт до чаю, який також можна взяти з собою в дорогу в якості перекусу. При цьому ласувати таким печивом не забороняється навіть тим, хто сидить на дієті. Рецепт простий і не потребує великих витрат.
Печиво з вівсяних пластівців без випічки
- 1 склянка вівсяних пластівців
1 склянка фініків
0,5 чашки арахісового масла солоного
3 ст. л. кокосового масла
3 ст. л. какао
2 ч. л. кленового сиропу
2 щіпки морської солі
Спосіб приготування:
Вівсяні пластівці і 1 щіпку морської солі подрібніть в блендері.
З фініків видаліть кісточки. М'якоть додайте до вівсяних пластівців, знову увімкніть прилад на півхвилини.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потім додайте арахісове масло і ще раз збийте протягом хвилини.
З отриманого тіста сформуйте печенюшки, розміром з волоський горіх. Потім приплюсніть руками, щоб вийшов круглий коржик.
Викладайте заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Зробіть смужки і клітинки на печиві за допомогою звичайної виделки.
Приготуйте шоколадну глазур (хоча це не обов'язково), для цього збийте до однорідності кокосове масло з кленовим сиропом, какао, щіпкою морської солі.
Верх кожного печива занурте в шоколадну масу, а потім знову покладіть на деко.
Відправте вівсяне печиво без випічки в холодильник на 15 – 20 хвилин. Потім знову змастіть кожну заготовку глазур'ю. Так слід повторювати кілька разів, щоб шар був більш товстим і апетитним.
Зберігайте печиво в холодильнику, також його можна заморозити.
Приготуйте також до святкового столу або до вечері дуже смачний і легкий торт без випічки з зефіром і ягодами.