Карантин карантином, але пора б вже і подбати про фігуру. Пляжний сезон не за горами, тому слід частіше балувати себе корисними, смачними і, що важливо, безпечними для красивої зовнішності стравами. Салат з тунцем і овочами оцінять дівчата, що сидять на дієті, їхні чоловіки і діти.
Салат з тунцем і овочами: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 4 помідори черрі
1 плід авокадо
1 болгарський перець
50 г оливок
1 маринований огірок
1 пучок листя салату (можна мікс різних)
1 пучок свіжої кінзи
0,5 червоної цибулини
1 банка консервованого тунця в олії
1 стебло селери
Рослинна олія за смаком
Бальзамічний оцет за смаком
Спосіб приготування:
1. Плід авокадо очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
2. Помідори розрізати на половинки, болгарський перець і огірок нарізати соломкою, цибулю – півкільцями.
4. Листя салату і зелень кінзи промити під проточною водою. Струсити зайву вологу. Можна подрібнити ножем або порвати руками.
5. Банку з тунцем відкрити, рибу розім'яти виделкою.
6. У глибокій мисці з'єднати нарізані овочі і подрібнену зелень. Додати тунець і добре перемішати.
7. Заправити салат з тунця з овочами рослинною олією і бальзамічним оцтом. За бажанням можна додати трохи солі, але якщо необхідний дієтичний ефект, то краще обійтися без цього, оскільки маринований огірок і консервований тунець вже містять в достатній кількості всі спеції.
Приємного апетиту!
Приготуйте також легкий і смачний салат з тунцем і рисом. Це корисне для здоров'я і ситне блюдо відмінно підійде для вечері.