Ідеальні відбивні виходять далеко не у кожної господині, навіть якщо вона вибрала якісне м'ясо. Є секрети, які допоможуть зробити страву, як у ресторані.
Шеф-кухарі звернули увагу на важливі моменти у приготуванні відбивних. Вони будуть найбільш вдалими, якщо використовувати свинячий ошийок, окіст або корейку. Якщо у вас індичка чи курка, оптимально взяти грудку – філейну частину м'яса.
Щоб відбивні буквально танули у роті, їх перед смаженням обов'язково треба замаринувати. Можна зробити це в соєвому соусі, а можна – у звичайній воді з додаванням солі, перцю, невеликої цибулини та лаврового листочка.
Не забудьте просушити відбивні перед термічною обробкою. Вони не повинні бути надто вологими, інакше кляр відстане від м'яса – і вироби вийдуть невдалими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Багато хто впевнений, що кляр використовувати обов'язково, проте це не так. Бажано перед смаженням обваляти відбивні в борошні, а потім у яйці, а можна – в одному з цих інгредієнтів. Але і без них, промариноване м'ясо буде апетитним, соковитим та смачним.
Якщо використати холодну сковороду, м'ясо прилипне до поверхні. Вибирайте посуд з антипригарним покриттям, розігрійте в ньому олію і тільки після цього кладіть туди відбивні.
Потужність вогню також дуже важлива. Якщо зробити його занадто сильним – вироби підгорять, а на занадто повільному м'ясо варитиметься – і про рум'яну скоринку можна забути.
Нагадаємо, як приготувати відбивні із секретом.