Today.ua

Обережно - менінгіт: доктор Комаровський нагадав, що в спеку небезпечний не тільки коронавірус

Відомий український педіатр, лікар вищої категорії Євген Комаровський нагадав батькам маленьких дітей, що в період літньої спеки берегти малюків слід не тільки від коронавіруса. При високих температурах повітря активізуються віруси, що викликають небезпечне інфекційне захворювання менінгіт.

Менінгіт – це запалення оболонок мозку, провоковане вірусами, іноді грибками чи бактеріями. Найбільш високий ризик зараження відзначається в періоди сильної літньої спеки.

На своїй сторінці в соціальній мережі Instagram доктор Комаровський нагадав про це найнебезпечнішоме захворювання, яке при несвоєчасному лікуванні викликає серйозні ускладнення, серед них епілепсія, розумова відсталість, глухота.

При менінгіті у людини проявляються характерні симптоми: підвищення температури тіла, головний біль, нудота, блювання, біль в області шиї, дискомфорт в очах, світлобоязнь.

За словами Комаровського, при виявленні хоча б двох із зазначених симптомів, слід терміново звернутися до лікаря.

Від деяких збудників менінгіту можна зробити вакцинацію, однак це не захистить від інших. Мінімізувати ризики можна частим миттям рук, відмовою від вживання їжі на пляжі, а також стежити, щоб дитина не заковтувала морську воду.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський перерахував десять правил, яких має дотримуватися кожна людина, перебуваючи в магазині, якщо він не хоче підхопити коронавірусную інфекцію. Поради дуже прості, але дуже ефективні!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ