Today.ua

Навчання в школах зроблять гібридним: змішаний варіант стаціонарного та дистанційного

Освіта в Україні більше ніколи не буде колишньою. Це факт, який доведеться прийняти всім без винятку жителям країни. Щоб догодити і тим, хто бажає повернення до стаціонарної освіти (як було до епідемії коронавіруса), і тим, хто ратує за дистанційне, в Україні планують ввести гібридну систему. Що чекає на школярів і студентів з 1 вересня 2020 року?

Система навчання молодого покоління повинна буде відповідати новим реаліям, а це значить, що повернення до абсолютного стаціонару не представляється можливим. Але і повністю дистанційним, принаймні, поки його не зроблять, бо так і не вироблено ще ефективні інструменти, які допомогли б здійснювати навчання наукам онлайн.

У «Слуги народу» вже повідомили, що з 1 вересня 2020 року діти будуть вчитися в школах за змішаною або гібридною системою освіти. Це такий компромісний варіант, в якому будуть задіяні як дистанційні, так і стаціонарні методики.

Як пояснила депутат від фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з питань освіти Юлія Гришина, з 1 вересня навчання в Україні буде проходити за змішаною формою. При цьому, питання кількості дистанційних занять буде вирішуватися відповідно до ситуації. Йдеться про епідемічну обстановку, яка буде спостерігатися в державі до кінця літа, перед початком нового навчального року.

Нагадаємо, в Україні суспільство розділилося на тлі підтримки дистанційної та стаціонарної освіти. Поки одні батьки школярів і студентів вимагають повернення до звичної системі освіти, інші наполягають на дистанційній. На сайті президента України навіть з'явилася відповідна петиція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ