Today.ua

Ніжне тісто та карамельний прошарок: рецепт українського пляцку з горіхами

В українській кулінарії є дуже багато чудових рецептів, і це не тільки борщ. Пропонуємо побалувати себе і близьких горіховим пляцком, який точно нікого не залишить байдужим.

Зовсім непримітний, він моментально западає в душу після першого укусу

Український пляцок з горіхами - рецепт

Інгредієнти:

Тісто:

Горіхова начинка:

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтопити на водяній бані і залишити остигати.
  2. У мисці змішати борошно з розпушувачем та цукром.
  3. Додаємо олію, вбиваємо яйця та замішуємо м'яке, еластичне тісто. Скочуємо його в м'ячик, обмотуємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник.
  4. У цей час готуємо горіхову начинку.
  5. Горіхи подрібнюємо у ступці чи блендері – але не надто дрібно.
  6. У глибокій сковороді розігріти масло, коли воно розтопиться додати мед і цукор. Помішуючи, доводимо суміш до кипіння, і додаємо горіхи. Вимкнути вогонь і мішати суміш, доки вона не стане однорідною.
  7. Форму застеляємо пергаментом. Розкочуємо тісто і викладаємо на дно форми – без бортиків. Зверху викладаємо горіхову суміш.
  8. Випікати пляцок у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
  9. Коли пиріг охолоне, дістати його з форми, прибрати папір і розрізати на порції.
 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Смачні рецепти на кожен день (@cook_with_me_at_home)

Готово. Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати гороховий суп з копченою куркою - найсмачніший рецепт першої страви на обід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ