Вчені приголомшили результатами нового дослідження. У період пандемії коронавіруса людей змусили не залишати свої будинки. Але саме це стає причиною того, що смертність від COVID-19 тільки зростає.
Група вчених з Фонду лікарні Королеви Єлизавети і Університету Східної Англії оприлюднили дані останніх досліджень. Виявилося, що рівень смертності від COVID-19 безпосередньо пов'язаний з дефіцитом вітаміну D.
Як відомо, вітамін D виробляється в людському організмі під впливом сонячних променів. Вчені виявили зв'язок між високим рівнем смертності в Європі саме з низьким рівнем цього вітаміну.
Однак з моменту введення карантинних заходів мільйони людей майже не виходять на вулицю, а це означає, що запаси вітаміну D у них знижуются до нуля.
Медики рекомендують у цій ситуації продовжувати виконувати всі заходи і залишатися вдома. Сонячні ванни можна прийняти на балконі або біля відкритого вікна (скло не пропускає ультрафіолет).
Крім того, включіть в свій раціон продукти харчування, які містять цей вітамін. Це гриби, морська риба, яловича печінка, яйця.
Нагадаємо, раніше вчені назвали найкориснішу кашу, яка зміцнить імунітет під час карантину і захистить від коронавіруса.