Today.ua

Смачно та недорого: рецепт оригінальної закуски з оселедцем та буряком на різдвяний стіл

Незважаючи на велику кількість сучасних рецептів, "Оселедець під шубою" залишається серед фаворитів на різдвяному та новорічному столі. Можна урізноманітнити меню оригінальної закускою, яка містить ті ж інгредієнти, але готується простіше та швидше.

Рецептом поділилася відомий кулінарний блогер Валерія Велігура на своїй сторінці у соцмережі Instagram. Закуска з оселедцем та буряком виходить незвичайною зовні та смачною за рахунок поєднання продуктів. Вам знадобляться:

Добре промийте буряк і картоплю, відваріть їх у підсоленій воді. Щоб прискорити процес приготування, можна помістити овочі в рукав для запікання, закрити його і відправити в мікрохвильову піч. Буряк буде готовий за 20 хвилин, а картопля – всього за 10.

Бульби потрібно остудити, розрізати навпіл, посолити та поперчити. Буряк натріть на тертці, змішайте з часником, пропущеним через прес, зеленою цибулею та майонезом.

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Valeriia Veligura (@yummy.lera)

Червону цибулю слід нарізати на тонкі смужки. Викладайте начинку на кожну половинку картоплі, зверху покладіть по два шматочки філе оселедця, прикрасьте червоною цибулею та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

А для тих, хто на Різдво та Новий рік не планує відмовлятися від традиційного "Оселедця під шубою", є еталонний рецепт. У страву потрібно додати секретний інгредієнт, і вона вийде такою ж смачною, як у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ