Оселедець пряного посолу можна купити чи не в кожному супермаркеті. Але ціни досить високі, тож краще готувати його самому. Він вийде анітрохи не гіршим, а навіть смачнішим за магазинний. А головне – точно дешевшим.
Оселедець пряного посолу готується зі свіжомороженої риби. Можна використовувати й інші види – товстолоб, сьомгу, лосось, форель. Щоб зробити чудову закуску для близьких своїми руками, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1,5 кг оселедця;
- 3 ст. л солі з гіркою;
- літр води;
- 1 ст. л зерен коріандру;
- 3 лаврові листочки;
- чорний перець горошок.
Добре промийте оселедець. Не треба відрізати йому голову та хвіст. Достатньо просто розморозити рибу та покласти у глибокий контейнер.
Візьміть ємність для приготування заливки. У літрі води розчиніть сіль, додайте лавровий лист, горошини чорного перцю, коріандр. Розмішайте суміш, щоб вийшов однорідний розчин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Кип'ятити розсіл не потрібно. Залийте оселедець холодним маринадом і відправте в холодильник на 4-5 днів. Через цей час він буде готовий.
При подачі потрібно очистити оселедець, порізати на порційні шматочки, додати цибулю, нарізану кільцями. Можна посипати його зеленню та лимонним соком. Але в традиційному варіанті достатньо рослинної олії та кількох крапель оцту.
Оселедець гармонійно поєднується з ніжним картопляним пюре або смаженою картоплею. Та й просто з житнім хлібом їсти його - одна насолода. Смачного!
З такою смачною рибкою можна приготувати "Оселедця під шубою". Є чотири кулінарні хитрощі, які допоможуть створити неймовірно смачний салат.