Названо найшкідливішу олію, яку треба вилучити із раціону харчування

Автор: Леся Ловіцька

В Україні широкий вибір олії – на будь-який смак та гаманець. Стало відомо, які види краще виключити із раціону харчування, щоб не шкодити здоров'ю.

Названо найшкідливішу олію, яку треба вилучити із раціону харчування  - today.ua

Яка олія шкодить організму

Більшість українських господинь використовують для смаження соняшникову олію. Однак його небажано нагрівати до критично високих температур. Найгіршими варіантами для термічної обробки продуктів також є кукурудзяна, гарбузова, арахісова, мигдальна, конопляна, гірчична, лляна, кунжутна, рапсова олія, а також олії волоського горіха та виноградних кісточок.

Під час горіння зазначені олії виділяють речовини, що підвищують ризик розвитку небезпечних захворювань, а також провокують когнітивні та фізичні зміни в організмі.

При виборі олії слід звертати увагу на вміст насичених жирів – чим їх буде більше, тим краще. Полінасичених жирів має бути не менше 15%. Точка горіння олії – від 160 градусів і вище.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Яка олія корисна для організму

Оптимальними видами рослинної олії є оливкова, кокосова та авокадо. Також позитивно впливають на здоров'я топлене вершкове масло та тваринні жири.

Оливкова олія має високу термостійкість, в ній речовини запобігають окисленню і зберігають корисні властивості при нагріванні.

Олія авокадо також має високий рівень горіння, до того ж у ній мало полінасичених кислот.

Кокосова олія складається із насичених кислот. Вона містить корисну лауринову кислоту та добре засвоюється організмом.

Топлене вершкове масло підходить для запікання в духовці та обсмажування. Градус горіння – 250С. Воно сприяє нормалізації обміну речовин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Тваринні жири. Також містять велику кількість насичених кислот. Особливо корисні жири із качки або яловичини, а також свиняче сало.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про найшкідливішу каву – такий напій краще виключити із раціону харчування.

 

Головне