Цим лайфхаком користувалися наші мами, бабусі та прабабусі. Досвідчені кулінари вирішили нагадати про давно забутий, але корисний прийом, який допоможе довше зберегти свіжість рослинної олії, а також запобігатиме появі гіркоти.
Що додати в олію, щоб вона не гірчила?
Якийсь час тому багато родин зберігали вдома великі запаси олії. Хтось брав його з запасом, комусь його давали в рахунок зарплати або за бартером, а хтось отримував літрами, як оплату за оренду паїв. Незважаючи на те, що зараз даний лайфхак може стати в нагоді не всім, все ж знати про нього не завадить.
Відкриваючи пляшку олії, відбуваються різні процеси, які впливають на її свіжість та тривалість терміну придатності. Особливо це стосується домашньої олії та олії, отриманої екологічним шляхом (за допомогою дерев'яного преса, наприклад).
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Згодом олія почне гірчити, з'явиться осад і вона зіпсується. Щоб цього уникнути, до пляшки достатньо додати дрібку солі. А все тому, що сіль – натуральний консервант.
Цей лайфхак стане в нагоді, якщо ви їдете у відпустку, а у вас стоїть тільки відкрита пляшка олії. Щоб воно довше залишалося свіжим – просто додайте сіль.
Нагадаємо, названо найшкідливішу олію, яку потрібно виключити з раціону харчування.