Названо найшкідливіший сир, який потрібно виключити із раціону харчування

Автор: Леся Ловіцька

Сир присутній у раціоні багатьох людей. Він багатий вітамінами, мінералами та амінокислотами, тому вважається одним із найкорисніших продуктів. Стало відомо, який сир краще виключити із раціону харчування.

Названо найшкідливіший сир, який потрібно виключити із раціону харчування - today.ua

Дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро із Нью-Йорка зазначила, що сир через високий вміст білків може стати чудовою альтернативою м'ясу. Він також має тваринне походження та насичує організм корисними речовинами.

Найшкідливіший сир

Фахівець закликала відмовитися від сирів з високим ступенем обробки. До них відноситься плавлений сир та крем-сир.

Виявляється, плавлені сири містять більше натрію і є небажаним продуктом у харчуванні людей, які страждають на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

"Не кожен може дозволити собі купити найдорожчий та вишуканий сир. Коли справа доходить до плавлених сирів, краще вкрай рідко їх вживати", - зазначила експерт.

Найкорисніший сир

На думку Лурдес Кастро Мортільяро, найкорисніший сир – це рікота. Це традиційний італійський сироватковий сир. Рікотта перекладається як "заново приготовлений". Його виготовляють, обробляючи сироватку, що залишилася після коагуляції молока для виробництва моцарелли, пекорино чи іншого виду сиру.

У рикотті міститься багато концентрованого сироваткового протеїну, який легко засвоюється організмом.

"Сироватковий протеїн є однією із найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Отже, це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м'язову масу, а також скинути вагу", - пояснила Кастро Мортільяро.

Названо найшкідливіший сир, який потрібно виключити із раціону харчування

Другий у топі корисних сирів – твердий: пармезан, гауда. У них більше кальцію та менше води. Для насичення потрібно менше продукту. Однак такі сири містять більше натрію, ніж м'які.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Якщо у вас гіпертонія, вам потрібно контролювати споживання натрію, або у вас є проблеми з нирками, то, ймовірно, краще вибрати м'якший сир", - наголосила цитує дієтолога CNN.

Раніше були названі найшкідливіші овочі та фрукти, які небезпечно вживати в їжу.

Головне