Названа найшкідливіша та найкорисніша кава: чому потрібно відмовитися від одного виду напою

Автор: Леся Ловіцька

Кава – найпоширеніший напій на Землі. Її готують по-різному, тому є можливість насолодитися будь-якими відтінками смаку і вибрати улюблений. Названа найкорисніша та найшкідливіша кава.

Названа найшкідливіша та найкорисніша кава: чому потрібно відмовитися від одного виду напою - today.ua

Користь кави залежатиме не тільки від її виду, а й від способу приготування, а також від наявності або відсутності добавок – цукру, вершків або сиропу. Дієтолог Світлана Фус повідомила на своїй сторінці в Instagram, яка кава буде найшкідливішою для організму.

Експерт у галузі харчування порадила вживати каву у зернах. Мелена відразу втрачає частину свого аромату, тому краще подрібнювати її безпосередньо перед термічною обробкою. Фус порекомендувала уникати розчинної кави, яку отримують у результаті складних промислових процесів.

"Найгірша кава - типу 3 в 1 або розчинна капучино в пакетах. Там міститься багато цукру, шкідливих жирів та емульгаторів. Та й підсилювачі смаку та запаху, які додають у такій каві, можуть негативно позначитися на роботі печінки", - пояснила фахівець.

Популярні зараз

Військовий аналітик помітив цікаву деталь у новому відео Путіна: “Не може поворухнути руками“

Україна значно випередила Європу в затратах на оренду житла, - ЛУН

За словами Світлани, якісна натуральна кава у розумних кількостях корисна для здоров'я.

"Цю користь визначають наявність гіркоти та антиоксидантів у зернах. Але слід згадати про те, що молоко та вершки, додані до кави, знижують активність кавових антиоксидантів, ускладнюють їх засвоєння організмом", - пояснила Фус.

Як правильно готувати каву

Дієтолог закликала відмовитися від заливання кави окропом, тому що в такому напої утворюється багато дитерпенів – кахвеолу та кафестолу. Зазначені хімічні сполуки можуть підвищувати рівень холестерину в крові та шкодити печінці. Потрібно використовувати паперові фільтри, щоб убезпечити себе від цих речовин. При цьому в напої залишаться цінні поліфеноли - антиоксиданти, які містяться у кавових зернах.

"Не кип'ятіть каву, так вона втрачає не тільки смак, а й користь. З неї виділяється більше шкідливих речовин, особливо з кави дрібного помелу, руйнуються ефірні олії з корисними антиоксидантами", - зазначила Фус.

 
 
 
 
 
Подивитися цю публікацію в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публікація від Дієтолог Світлана Фус (@dietolog.fus)

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Краще використовувати для заварювання кави посуд із нержавіючої сталі або скла. Бажано не пити каву натщесерце, щоб не шкодити слизовій оболонці шлунка. Не потрібно вживати цей напій разом з м'ясом та іншими залізовмісними продуктами.

Раніше були названі чотири найкращі спеції, які можна додати до кави для покращення аромату та смаку.

Головне