Названий найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим для здоров'я

Автор: Леся Ловіцька

Чай багато хто вважає альтернативою кави і вживає щодня. Один вид вважається найкориснішим для здоров'я, проте це не так.

Названий найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим для здоров'я - today.ua

Виявляється, зелений чай негативно впливає роботу печінки. Його треба пити з обережністю, незважаючи на заяви про користь цього популярного напою. Вважається, що він благотворно впливає на організм, сприяє зниженню ваги та артеріального тиску. Але люди, які зловживають зеленим чаєм, частіше стикаються із проблемами печінки.

У міжнародному журналі GastroHep зазначив, що зелений чай не викликає тяжких патологій органу. Водночас ботанічні токсини, що містяться у листі чайного дерева, порушують нормальне функціонування печінки.

Професор Стівен Мельник звернув увагу на те, що речовини у зеленому чаї можуть нашкодити здоровим людям, не кажучи вже про тих, чий організм погано фільтрує та розщеплює речовини. Активні компоненти зеленого чаю взаємодіють із іншими напоями та продуктами. Дослідники порадили пити зелений під час прийому медикаментів та БАДів.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Цікаво, що розвиток печінкової недостатності при частому вживанні зеленого чаю частіше діагностували у жінок, ніж у чоловіків.

Зелений чай містить більше хлорогенової кислоти та катехінів, ніж чорний. Але обидва частішають серцебиття, тому захоплюватися не варто. У чаї багато дубильних компонентів, органічних кислот та його часте вживання може нашкодити людям з порушеннями у роботі травної системи (гастритами та виразками).

Названий найшкідливіший чай, який багато хто вважає найкориснішим для здоров'я

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вчені вважають, що найнебезпечніший чай – фасований у пакетики. Він складається із залишків листя після виробництва якісного продукту. У такому чаї багато сміття та практично відсутні корисні речовини. Максимальна доза чаю - не більше чотирьох чашок на добу, а краще обмежитись однією або двома.

Раніше повідомлялося, як приготувати каву, як у кав'ярні – смак напою покращить один секретний інгредієнт.

Головне