Квашена капуста просто незамінна взимку. Це не тільки чудовий салат до будь-якого гарніру, але ще й чудова основа для різноманітних страв. Пропонуємо вам приготувати капусняк, котлети та пиріг із квашеної капусти, які точно нікого не залишать байдужими.
Капусняк - суп із квашеної капусти - рецепт
Складові:
- 3 л води
- 400 г квашеної капусти
- 600 г свинини
- 3 ст. л. пшона
- 3 картоплини
- цибулина
- морква
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль за смаком
- перець за смаком
- лавровий листочок
Спосіб приготування:
- Поставити варитися м'ясо, знімаючи пінку, що з'являється - варити півтори години.
- Готове м'ясо дістати та дрібно нарізати.
- Дрібно нарізаємо цибулю, моркву, обсмажуємо з олією на сковороді. Додаємо квашену капусту та готуємо, помішуючи кілька хвилин на середньому вогні.
- Картоплю нарізати, пшоно промити, перекласти в бульйон, додати перець горошком і лавровий листочок.
- Додати в бульйон капусту з морквою та цибулею і варити до готовності картоплі – 15-20 хвилин.
Котлети з квашеної капусти
Складові:
- 500 г квашеної капусти
- 1,5 склянки борошна
- 1 ст. ложка цукру
- щіпка соди
- цибулина
- яйце
- сіль на смак
- перець на смак
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти.
- Цибулю очистити і дрібно нарізати. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
- Борошно змішуємо із цукром та содою. Потім додати капусту, сіль та перець - перемішати.
- Вбиваємо яйце та цибулю. Також можна додати будь-яку улюблену свіжу зелень.
- З тіста формуємо котлети, обвалюємо їх в борошні і обсмажуємо на олії з двох сторін.
Заливний пиріг з квашеною капустою
Складові:
Для тіста:
- 3 яйця
- 6 ст. л. борошна
- 3 ст. л. сметани 20%
- дрібка солі
- 1 ч. л. розпушувача
Для начинки:
- 400 г квашеної капусти
- цибулина
- 1 ч. л. цукру
- сіль за смаком
- улюблені спеції за смаком
- рослинна олія
Спосіб приготування:
- Квашену капусту віджимаємо, зливаємо рідину, прибираємо перець горошком та лавровий лист (якщо вони є).
- Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистої скориночки.
- Додаємо до цибулі квашену капусту, додаємо цукор та спеції – перемішуємо і трохи обсмажуємо хвилин 10 на середньому вогні.
- Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї капусту.
- Яйце, сметану та сіль перемішати. Додати розпушувач і борошно, добре перемішати, щоб не було грудок. За консистенцією тісто має нагадувати рідку сметану.
- Заливаємо капусту тістом і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
- Коли пиріг трохи охолоне, розрізати його на порції та дістати із форми. Можна подавати зі сметаною.
Готово! Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати рецепт швидкого пирога на сковороді з капусти.