Польський бігос – страва непроста. На неї піде три дні приготування. І якщо дотриматися всіх пропорцій і порад, то результат нікого не залишить байдужим.
М'ясо з квашеною капустою по-польськи (бігос)
Складові:
- 1/2 свіжої білокачанної капусти
- 1/2 квашеної капусти
- 300 г свинини
- 40 г сушених грибів
- 200 г ковбаси типу Краківської
- 150 г копченого сала
- цибулина
- 100 г сухого червоного вина
- сіль за смаком
- приправи за смаком (чорний мелений перець, лаврушка, мелена гвоздика)
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Гриби замочити у холодній воді та залишити на ніч. Потім відварити, грибний бульйон залишити, а гриби нарізати.
- Якщо квашена капуста дуже кисла, залити водою і відварити протягом години. Капусту віджимаємо та перекладаємо в каструлю.
- Свіжу капусту шаткуємо, відварюємо у воді 30 хвилин, солимо. Віджимаємо і змішуємо із квашеною капустою. Додаємо гриби, солимо, перчимо, додаємо приправи та заливаємо грибним бульйоном.
- М'ясо нарізати кубиками та обсмажити до золотистого відтінку – посолити. Відправляємо до капусти.
- Цибулю, ковбасу та сало нарізати та обсмажити. Додати у капусту.
- Нарізати ковбасу та відправити до капусти.
- У каструлю з усіма інгредієнтами додаємо вино, ставимо на невеликий вогонь і готуємо близько години. Після цього страву потрібно прибрати у холодне місце на добу. Через деякий час страву ще раз протушкувати і знову відправити в холодне місце на добу.
- Готову страву можна їсти лише на третій день.
Готово. Смачного.
Пропонуємо також скуштувати котлети з рибних консервів: що додати у страву, щоб відтінити смак риби.