М'ясо з квашеною капустою: традиційний рецепт бігосу

Автор: Анастасия Березовская

Польський бігос – страва непроста. На неї піде три дні приготування. І якщо дотриматися всіх пропорцій і порад, то результат нікого не залишить байдужим.

М'ясо з квашеною капустою: традиційний рецепт бігосу - today.ua

М'ясо з квашеною капустою по-польськи (бігос)

Складові:

  • 1/2 свіжої білокачанної капусти
  • 1/2 квашеної капусти
  • 300 г свинини
  • 40 г сушених грибів
  • 200 г ковбаси типу Краківської
  • 150 г копченого сала
  • цибулина
  • 100 г сухого червоного вина
  • сіль за смаком
  • приправи за смаком (чорний мелений перець, лаврушка, мелена гвоздика)

М'ясо з квашеною капустою: традиційний рецепт бігосу

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Гриби замочити у холодній воді та залишити на ніч. Потім відварити, грибний бульйон залишити, а гриби нарізати.
  2. Якщо квашена капуста дуже кисла, залити водою і відварити протягом години. Капусту віджимаємо та перекладаємо в каструлю.
  3. Свіжу капусту шаткуємо, відварюємо у воді 30 хвилин, солимо. Віджимаємо і змішуємо із квашеною капустою. Додаємо гриби, солимо, перчимо, додаємо приправи та заливаємо грибним бульйоном.
  4. М'ясо нарізати кубиками та обсмажити до золотистого відтінку – посолити. Відправляємо до капусти.
  5. Цибулю, ковбасу та сало нарізати та обсмажити. Додати у капусту.
  6. Нарізати ковбасу та відправити до капусти.
  7. У каструлю з усіма інгредієнтами додаємо вино, ставимо на невеликий вогонь і готуємо близько години. Після цього страву потрібно прибрати у холодне місце на добу. Через деякий час страву ще раз протушкувати і знову відправити в холодне місце на добу.
  8. Готову страву можна їсти лише на третій день.

Готово. Смачного.

Пропонуємо також скуштувати котлети з рибних консервів: що додати у страву, щоб відтінити смак риби.

Головне