Today.ua

Медична маска своїми руками: як власноруч пошити захисний засіб від коронавіруса

Несподіваний спалах нової коронавирусной інфекції COVID-19 призвів до серйозних наслідків. ВОЗ оголосила світову пандемію «уханьської пневмонії», багато країн закрилися на карантин. Перший захист від небезпечного вірусу – марлева пов'язка, яку можна зшити своїми руками легко і швидко.

Чому шити марлеві пов'язки варто навчитися кожному? Справа в тому, що в аптечній мережі і в Інтернеті звичайна медична маска стала справжнім дефіцитом. Купити цей засіб неможливо навіть за чималі гроші. Але якщо ви плануєте пересуватися по місту на громадському транспорті, то без маски вас у нього просто не пустять. Така постанова Кабінету Міністрів України.

Щоб пошити медичну ватно-марлеву маску вам знадобиться упаковка бинта, нитка з голкою, вата, гумка, ножиці, ефірна олію за бажанням.

Відміряйте смужку бинта 80 см і відріжте. Складіть вчетверо, в середині рівномірно розподіліть трохи вати. Цей шар повинен бути дуже тонким і пухким, інакше в такій пов'язці буде важко дихати. Прошийте по краях білою ниткою. В кутках слід пришити гумку за обидва кінці, щоб маску можна було з їх допомогою зафіксувати за вушні раковини.

Медичну захисну маску можна викроїти і з відрізу звичайної марлі. Розмір готового виробу має досить щільно прилягати до обличчя, закриваючи при цьому підборіддя рот і ніс.

Носити пов'язку для захисту від інфекції можна не більше шести годин. Потім слід вийняти шар вати і випрати маску в гарячій воді з господарським милом, а потім висушити.

Кожні 4-6 годин медичну маску необхідно міняти, тому зшийте відразу кілька штук. Перед виходом на вулицю капніть на пов'язку крапельку ефірного масла чайного дерева, сосни, кедра, апельсина, це підвищить ефективність захисту.

Нагадаємо, раніше медики розповіли про найбільш ефективні методи профілактики зараження коронавірусом. Про які способи і засоби слід знати кожному в період пандемії?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ