Масляна в 2020 році буде святкуватися з 24 лютого по 1 березня. І за традицією в ці дні господині випікають різноманітні млинці. Адже саме ця страва, завдяки своїй круглій формі і жовтому кольору, стала символом теплого весняного сонечка, яке є основою для існування всього живого на нашій планеті.
Споконвіку, з року в рік, з'являлися все нові способи приготування даного виду випічки. Ознайомтеся з підбіркою рецептів смачних і незвичайних млинчиків, і ми впевнені, що вони займуть гідне місце у вашій кулінарній книзі.
Млинці «Мереживні»
Оскільки в перший день Масляної 2020 млинці годиться їсти без начинки, то чому б не зробити їх «мереживними»?
Інгредієнти:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 3 яйця
1,5 склянки молока
1,5 склянки води
1,5 склянки борошна
1,5 чайної ложки солі
3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
У глибокій ємності змішати яйця з сіллю і збити в піну за допомогою вінчика або міксера.
В цей час закип'ятіть воду. Продовжуючи збивати яйця, влийте окріп. Маса збільшиться в об'ємі, тому дуже важливо замішувати тісто саме в глибокій мисці.
Не припиняючи збивати, всипте частинами борошно. Потім додайте молоко і рослинну олію без запаху. Збийте до однорідності.
Підготуйте сковороду для млинців. Поставте її на вогонь і як слід розігрійте. Перед тим, як почати смажити млинці, один раз злегка змастіть дно і боки сковороди олією. Далі вже цього робити не потрібно, оскільки в тісті є рослинна олія.
За допомогою ополоника вилийте на дно сковороди трохи тіста і швидко розподіліть по всій поверхні. Готуйте до легкої рум'яності з одного боку, а потім переверніть млинець і пропечіть його з іншого.
Готові млинці складайте стопкою на плоскому блюді, змащуючи вершковим маслом.
Млинці «Різнокольорові»
Такі млинці особливо порадують маленьких дітей, які з радістю будуть уплітати за обидві щічки червоні, жовті і зелені «символи сонечка».
Інгредієнти:
- 3 склянки молока
2 склянки борошна
4 яйця
3 ст. л. рослинної олії
2 ст. л. цукру
1,5 чайної ложки солі
2 буряків
1 пучок шпинату (можна замороженого)
1 ч. л. меленої куркуми
Спосіб приготування:
Молоко злегка підігріти, додати яйця, борошно, сіль, цукор і олію без запаху. Збити міксером до однорідності, щоб не залишилося грудочок. Накрийте миску з тістом чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці на півгодини.
В цей час можна приготувати харчові барвники для млинчиків. Буряк очистити від шкірки, вимити і натерти на дрібній тертці. Процідити і віджати сік.
Листя шпинату довільно нарізати, скласти в чашу блендера і подрібнити в пюре. Куркуму розчинити у 30 мл теплого молока.
Тісто для млинчиків розділіть на три приблизно рівні частини. У кожну додайте барвники. Після перемішування у вас має вийти три види тіста: жовте, червоне і зелене.
Смажте звичайним способом (описаний в першому рецепті) до готовності з двох сторін. Такі млинці можна подати з будь-якою начинкою. Спробуйте новий незвичайний рецепт.
Начинка для млинців з курки
- 1 куряча грудка
1 цибулина
150 г консервованої кукурудзи
Цедра лимона
1 см кореня імбиру
Спеції за смаком
Куряче м'ясо зварити до готовності. Охолодити і розібрати на волокна. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, обсмажити на олії до готовності.
Все змішати, перекласти в чашу блендера, додати тертий імбир, сік консервованої кукурудзи, подрібнити. Готову начинку змішати з зернами кукурудзи і загорнути в млинці.
Якщо ви стежите за фігурою і своїм здоров'ям, то крім млинців на Масляну 2020 можна готувати сирники. В їх складі немає борошна, а цукор замінює бананове пюре. Ну, дуже смачно і корисно!
Смачного!