Today.ua

Маринована капуста з буряком: найсмачніший рецепт гострої закуски

Маринована капуста з буряком виходить соковитою, яскравою, з цікавим кисло-солодким смаком. Це чудова закуска в зимовий період, коли мало свіжих овочів. Спробуйте приготувати її за простим рецептом. Знадобляться доступні інгредієнти та небагато часу.

Маринована капуста буде готова вже за 36 годин, на відміну від квашеної, якій потрібно більше часу. Барвисті та хрумкі пелюстки стануть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру, а також до м'ясних страв.

Складові:

Капусту потрібно розрізати на чотири частини, а потім на квадрати. Буряк і моркву необхідно почистити, промити і нарізати брусочками або натерти на велику тертку. Часник потрібно крупно порубати ножем. Укладіть овочі в банку і додайте лавровий лист.

Додайте в каструлю воду, спеції, сіль та цукор. Коли маринад закипить, влийте оцет і перемішайте. Залийте капусту гарячим розчином і залиште щонайменше на 1,5 доби на столі. Потім можна прибрати закуску до холодильника.

При подачі полийте мариновану капусту олією. Краще вибирати оливкову або ароматну соняшникову. Смачного!

Нагадаємо, як смачно приготувати тушковану капусту без м'яса. Колір, запах та смак покращить один секретний інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ