Якщо ви любите молочні десерти, легкі ніжні та смачні, то панакота - саме ваш варіант. Готується цей десерт на основі молока, вершків, желатину та цукру. А у новорічному варіанті пропонується додати солодку мандаринову верхівку.
Мандаринова панакота - рецепт
Вершки краще брати якомога жирніші, так десерт вийде дуже смачним.
Інгредієнти (на 4 склянки):
- 500 мл вершків
- 125 г цукру
- 6 шт. листового желатину
- 100 мл води
- 600 г мандаринів
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Спосіб приготування:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- 3 листки желатину розламати на шматочки та залити 50 мл води – залишити на 5 хвилин набухати.
- У каструлі змішуємо вершки та 100 г цукор і ставимо грітися на невеликому вогні. Готувати постійно помішуючи, поки не розтане весь цукор - але не можна кип'ятити.
- Желатин трохи придавити виделкою і перелити до гарячих вершків і добре перемішати.
- Готову суміш розливаємо по склянках, залишаємо остигати і відправляємо в холодильник застигати.
- Для приготування мандаринової верхівки 3 пластинки желатину ламаємо на шматочки та заливаємо 50 мл води. Мандарини очищаємо та подрібнюємо в блендері, а після пропускаємо через сито – повинно вийде 250 мл соку.
- У каструлю виливаємо сік, додаємо 25 г цукру та гріємо на вогні, постійно помішуючи, щоб розчинився цукор.
- Желатин давимо виделкою і додаємо в гарячий сік, добре перемішуємо і даємо йому охолонути.
- Дістаємо склянки з холодильника і заливаємо вершкову масу, що застигла, мандариновим соком і знову прибираємо в холодильник застигати.
Готово. Смачного!
Пропонуємо спробувати приготувати бюджетний варіант улюбленого салату "Цезар" - дешево, але не менш смачно, ніж у ресторані.