Today.ua

Львів ігнорує розпорядження центру: у місті відмовилися посилювати карантин

Львів потрапив у помаранчеву зону карантину. У місті епідемія коронавірусу розгулялася не на жарт. Причин тому багато, але в будь-якому випадку влада Львова не стала виконувати розпорядження ТЕБ і НС про впровадження відповідних помаранчевій зоні вимог щодо посилення карантину.

Львівський градоначальник заявив, що не бачить приводу посилювати які б то не було протиепідемічні заходи. Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ситуації у Львові буде адаптовано під реалії населеного пункту.
Відзначимо, що на вимогу МОЗ в помаранчевій зоні повинні бути закриті хостели і туристичні бази, в нічний час заборонена робота розважальних клубів, ресторанів, повинні бути закриті Спортзали, фітнес-центри, Дитячі табори та установи культури. Також в помаранчевій зоні зупиняється планова госпіталізація в лікарнях. Обмеження для масових заходів-не більше ста чоловік, причому кожен відвідувач повинен знаходитися на окремих 20 квадратних метрах простору.

За словами мера Львова Андрія Садового, більшість установ у місті працюватиме в колишньому режимі, головне, щоб у них якісно дотримувалися всіх протиепідемічних вимог (носіння масок, наявність дезінфекторів, дотримання соціальної дистанції). Окремо у Львові створять комісію, яка перевірятиме роботу ринків, великих торгових майданчиків, торгово-розважальних центрів та спортивних закладів.

"Додатково адаптувати місто з правилами помаранчевої зони необхідності немає, тому що ми живемо в цьому режимі останні шість місяців», - повідомив Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше доктор Комаровський заявив, що носіння масок проти коронавірусу – марне заняття. Чому Євген Олегович критикує головну протиепідемічну вимогу, впроваджену в усьому світі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ