Ніжний лимонний тарт давно став класикою кулінарного мистецтва. Знаменитий пиріг можна приготувати без випічки у духовці. Пиріг виходить повітряним, в міру солодким та дуже смачним. Приємний бонус – його яскравий колір, який вразить гостей та стане справжньою окрасою святкового столу.
Щоб приготувати лимонний тарт нашвидкуруч, вам знадобляться такі інгредієнти.
- 300 г печива;
- 1 яйце;
- 200 г розтопленого вершкового масла;
- цедра одного лимона;
- лимонний сік;
- 1 л молока
- 6 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна замінити звичайним);
- 25 г сиропу агави;
- ванільний йогурт;
- кокосова стружка для оздоблення.
Спочатку потрібно подрібнити печиво в блендері до дрібної крихти. Висипте його в миску і змішайте з розм'якшеним вершковим маслом. Суміш потрібно викласти у форму для кексу діаметром 30 см і розрівняти. Потім поставте її у холодильник.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Паралельно слід підготувати начинку для тарта. Налийте молоко в каструлю, додайте лимонну цедру і закип'ятіть. Видаліть пінку, яка утвориться на поверхні, і відставте молоко.
Вбийте в окрему ємність яйце, сироп агави та крохмаль, після чого змішайте всі компоненти. Додайте ванільний йогурт та тепле молоко, постійно помішуючи. Перелийте суміш у каструлю, продовжуйте перемішувати та нагрівайте до утворення кремоподібної консистенції.
Через кілька хвилин каструлю слід зняти з вогню та додайте лимонний сік. Готовий крем вилийте на основу десерту, потім знову відправте її у холодильник.
Через три години можна куштувати лимонний тарт. При бажанні його можна прикрасити кокосовою стружкою або скибочками лимона. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати пиріг по-турецьки: молоко та борошно замінять секретні інгредієнти.