Today.ua

Лимонний пиріг до чаю: найпростіший рецепт запашної випічки на сніданок

Лимонний пиріг готується із недорогих продуктів, які у господарок завжди під рукою. Він виходить апетитного жовтого кольору, з дивовижним ароматом та ніжним смаком. Така випічка відмінно підійде до ранкового чаю чи кави.

Рецептом пишного та повітряного лимонного пирога поділилася відомий кулінар та блогер Alina FooDee. Відзначено, що для вдалого виробу потрібно підготувати інгредієнти заздалегідь – вони мають бути кімнатною температури. Знадобиться форма діаметром 20 см та наступні інгредієнти:

Спочатку потрібно збити яйце з цукром, ваніллю та сіллю. Можна не використовувати міксер - достатньо віночка або звичайної виделки, якими можна змішати продукти до однорідності. Додайте олію і знову перемішайте масу.

Лимон потрібно натерти на дрібній тертці – знадобиться цедра. Також слід вичавити сік. Додайте цедру із соком у миску з іншими компонентами.

Борошно необхідно просіяти і додати в тісто разом з розпушувачем та молоком. Перемішайте інгредієнти.

Дно форми треба застелити пергаментом, а стінки змастити вершковим маслом. Присипте форму всередині борошном, формуючи так звану "французьку сорочку" і вилийте тісто.

Лимонний пиріг потрібно випікати 40-45 хвилин в духовці при 180 градусах. Бажано використовувати режим конвекції.

Готовність виробу перевіряється дерев'яною шпажкою. Вона має виходити без залишків сирого тіста. Готово!

Нагадаємо, як приготувати шоколадний пиріг на сковороді: десерт буде готовий менш як за годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ