Ледачі хачапурі – неймовірно смачне блюдо, яке можна приготувати за лічені хвилини. Тому найчастіше їх готують на сніданок, але ніхто не заважає насмажити хачапурі до обіду або вечері, а потім ще прихопити з собою на роботу, щоб перекусити під час перерви.
Ледачі хачапурі на сніданок: рецепт
- 100 мл кефіру
2 яйця
150 г твердого сиру
100 г пшеничного борошна
1 пучок свіжої зелені
0,5 ч. л. соди
перець і сіль за смаком
Спосіб приготування:
Сковороду з товстим дном, змащеним олією, поставте на вогонь розігріватися. В цей час у глибокій мисці змішайте кефір, соду і сіль. Дайте постояти 2 хвилини, щоб пішло піноутворення.
Всипте до кефіру тертий сир, вбийте яйця, перемішайте вилкою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Зелень промийте під проточною водою і дрібно нарубаєте ножем. Пересипте в тісто. Додайте мелений чорний перець і добре перемішайте.
Всипте борошно, замісіть досить густе тісто.
За допомогою ложки викладіть на розігріту сковороду шар тіста, швидко розрівняйте. Накрийте кришкою, готуйте на мінімальному вогні 5 хвилин.
Переверніть млинець і смажте ще 3-4 хвилини.
Викладіть готовий ледачий хачапурі на тарілку, розріжте на 8 частин і відразу ж подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Приготуйте також на сніданок неймовірно смачні сирники, рецепт дуже простий і не забере у вас багато сил і часу. Зате ви згадайте смак з дитинства!