Українці дуже люблять грузинську кухню. Звичайно ж, хачапурі є однією з найсмачніших страв. Для її приготування потрібно попрацювати з тістом, випікати в духовці і так далі. Але є легший спосіб - "ліниві хачапурі" або просто солоні оладки з сиром сулугуні. Пальчики оближеш. Швидко, легко та просто, але дуже смачно.
Хачапурі - це страва грузинської кухні, національний виріб, який виглядає як човник з тіста з апетитною начинкою з сиру і яйця.
Ліниві хачапурі на сковороді – рецепт
У рецепті вказаний сир сулугуні, але за бажання можна використовувати будь-який інший сир.
Складові:
- 140 г сиру сулугуні
- 100 мл кефіру
- Яйце
- 80 г борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
- Сіль на смак
- Улюблені спеції
Спосіб приготування:
- Яйця змішуємо з кефіром, сіллю та спеціями і перемішуємо віночком.
- Борошно просіюємо через сито і перемішуємо з розпушувачем.
- Поступово вводимо борошно в яєчну суміш і перемішуємо, щоб не залишилося грудок.
- Сир натираємо на тертці та додаємо в тісто – перемішуємо.
- На розпеченій сковороді формуємо оладки та готуємо під кришкою до готовності з двох боків.
- Дуже смачно якщо подати ліниві хачапурі зі сметаною та зеленню.
Готово! Смачного!
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Пропонуємо також спробувати приготувати корисні деруни – рецепт простої страви з картоплі без смаження.