Голубці - улюблена страва, напевно, кожного українця, але часом так не хочеться возитися з капустою і загортати в неї начинку. На щастя, є вихід. Пропонуємо вам спробувати приготувати ледачі голубці, які на смак виходять не гірше за традиційні.
Ліниві голубці - рецепт
Складові:
- 300 г фаршу
- 100 г рису
- цибулина
- морква
- невеликий качан капусти
- яйце
- два зубчики часнику
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- сметана
- томатна паста
Спосіб приготування:
- Рис промити у воді до прозорості. Відварити майже до готовності.
- Цибулю дрібно нарізати.
- Моркву натерти на тертці.
- На розігрітій з олією сковороді обсмажити цибулю з морквою.
- Капусту дрібно нашаткувати, залити окропом, через 10 хвилин злити і віджати.
- Рис змішуємо з фаршем, додаємо туди ж капусту та обсмажені овочі, перемішуємо. Можна перебити занурювальним блендером, щоб консистенція стала м'якшою.
- Через прес пропускаємо часник, вбиваємо яйце, солимо, перчимо і перемішуємо.
З маси формуємо кульки. - Форму для запікання змастити олією і викласти ліниві голубці.
- Ложку сметани та ложку томатної пасти змішати у ємності та налити води.
- Соком, що вийшов, залити голубці так, щоб рідина їх повністю покрила.
- Випікати у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 60 хвилин.
- Готові ліниві голубці прикрасити свіжою зеленню.
Смачного.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з карамельною скоринкою. Розкрито секрет приготування апетитного пирога із яблуками.