Today.ua

Ліниві голубці без капусти: рецепт простої, але не менш смачної страви

Голубці - улюблена страва, напевно, кожного українця, але часом так не хочеться возитися з капустою і загортати в неї начинку. На щастя, є вихід. Пропонуємо вам спробувати приготувати ледачі голубці, які на смак виходять не гірше за традиційні.

Ліниві голубці - рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Рис промити у воді до прозорості. Відварити майже до готовності.
  2. Цибулю дрібно нарізати.
  3. Моркву натерти на тертці.
  4. На розігрітій з олією сковороді обсмажити цибулю з морквою.
  5. Капусту дрібно нашаткувати, залити окропом, через 10 хвилин злити і віджати.
  6. Рис змішуємо з фаршем, додаємо туди ж капусту та обсмажені овочі, перемішуємо. Можна перебити занурювальним блендером, щоб консистенція стала м'якшою.
  7. Через прес пропускаємо часник, вбиваємо яйце, солимо, перчимо і перемішуємо.
    З маси формуємо кульки.
  8. Форму для запікання змастити олією і викласти ліниві голубці.
  9. Ложку сметани та ложку томатної пасти змішати у ємності та налити води.
  10. Соком, що вийшов, залити голубці так, щоб рідина їх повністю покрила.
  11. Випікати у розігрітій до 190 градусів духовці протягом 60 хвилин.
  12. Готові ліниві голубці прикрасити свіжою зеленню.

Смачного.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати шарлотку з карамельною скоринкою. Розкрито секрет приготування апетитного пирога із яблуками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ