Лазанья стала однією із найпопулярніших страв в Італії, чиї жителі вигадали оригінальний рецепт. Цю листкову страву тепер люблять у всьому світі. Спробуйте приготувати лазанью зі смачними соусами "Бешамель" та "Болоньєзе".
Щоб лазанья приготувалася набагато швидше, краще купити готові листи для неї. Для однієї порції потрібно 250 г готових листів, а також наступні інгредієнти:
- 450 г м'ясного фаршу;
- морква;
- цибулина;
- 60 г борошна;
- 60 г томатної пасти;
- 90 г вершкового масла;
- 800 мл молока;
- 120 г сиру пармезан;
- сіль та перець за смаком;
- 1 ч. л. мускатного горіха;
- олія для смаження.
Соус "Бешамель" готується так: потрібно розтопити 60 г вершкового масла в сковороді, додати просіяне борошно, і потроху вливати гаряче молоко, постійно помішуючи суміш. Посоліть, додайте мускатний горіх, перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Соус "Болоньєзе" готується так: цибулину слід нарізати дрібно, обсмажити на олії кілька хвилин, після чого додати терту моркву і смажити до повної готовності. Потім викладають м'ясний фарш, солять і перчать його, перемішують і смажать ще десять хвилин.
На дно глибокої форми для запікання потрібно вилити трохи соусу "Бешамель", потім покласти лист лазаньї, додати соус "Болоньєзе", а зверху посипати тертим сиром. Шари потрібно чергувати, доки не закінчаться продукти.
Лазанья запікається у духовці при температурі 180-190 градусів протягом 30-40 хвилин. Готову страву потрібно трохи остудити, після чого нарізати на порції.
Нагадаємо, як приготувати італійську фріттату – омлет із болгарським перцем та зеленню.