Курячі ніжки у карамельному соусі стануть коронною стравою будь-якого святкового столу. Апетитні, з рум'яною скоринкою і соковиті всередині - таке м'ясо точно гідно оцінять. А головне – його легко готувати та не потрібно витрачати багато грошей на продукти.
Курка залишається серед доступних видів м'яса навіть в умовах економічної кризи в країні. Курячі ніжки або крильця можна приготувати різними способами. Однак один із найвдаліших – у солодкому та гострому карамельному соусі.
Вам знадобляться:
- 10 курячих ніжок чи крилець;
- 50 г вершкового масла;
- 5 з. часнику;
- 50 г коричневого цукру (можна замінити звичайним);
- 2 ст. л. меду;
- сіль, перець та спеції за смаком (найвдаліші – паприка та куркума;
- свіжа зелень.
Популярні зараз
Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року
У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА
Промийте курячі гомілки, обсушіть паперовим їх рушником, після чого посоліть і поперчіть. Розігрійте масло у сковороді з антипригарним покриттям і обсмажте м'яса з усіх боків до золотистої скоринки.
Пропустіть часник через прес і обсмажте його, після чого додайте мед із цукром і перемішайте. Потім поверніть курячі ніжки в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 20 хвилин на повільному вогні. Не забудьте в процесі приготування перевернути їх на інший бік.
При подачі м'ясо посипати дрібно нарізаною зеленню. Курячі ніжки в карамельному соусі найбільше гармонійно поєднуються з легким овочевим салатом і будь-яким гарніром. Смачного!