Курячі ніжки у карамельному соусі: рецепт соковитого м'яса з рум'яною скоринкою

Автор: Леся Ловіцька

Курячі ніжки у карамельному соусі стануть коронною стравою будь-якого святкового столу. Апетитні, з рум'яною скоринкою і соковиті всередині - таке м'ясо точно гідно оцінять. А головне – його легко готувати та не потрібно витрачати багато грошей на продукти.

Курячі ніжки у карамельному соусі: рецепт соковитого м'яса з рум'яною скоринкою - today.ua

Курка залишається серед доступних видів м'яса навіть в умовах економічної кризи в країні. Курячі ніжки або крильця можна приготувати різними способами. Однак один із найвдаліших – у солодкому та гострому карамельному соусі.

Вам знадобляться:

  • 10 курячих ніжок чи крилець;
  • 50 г вершкового масла;
  • 5 з. часнику;
  • 50 г коричневого цукру (можна замінити звичайним);
  • 2 ст. л. меду;
  • сіль, перець та спеції за смаком (найвдаліші – паприка та куркума;
  • свіжа зелень.

Курячі ніжки у карамельному соусі: рецепт соковитого м'яса з рум'яною скоринкою

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Промийте курячі гомілки, обсушіть паперовим їх рушником, після чого посоліть і поперчіть. Розігрійте масло у сковороді з антипригарним покриттям і обсмажте м'яса з усіх боків до золотистої скоринки.

Пропустіть часник через прес і обсмажте його, після чого додайте мед із цукром і перемішайте. Потім поверніть курячі ніжки в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 20 хвилин на повільному вогні. Не забудьте в процесі приготування перевернути їх на інший бік.

Курячі ніжки у карамельному соусі: рецепт соковитого м'яса з рум'яною скоринкою

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При подачі м'ясо посипати дрібно нарізаною зеленню. Курячі ніжки в карамельному соусі найбільше гармонійно поєднуються з легким овочевим салатом і будь-яким гарніром. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати вдалий холодець із курки. Щоб страва вийшла прозорою і точно застигла, потрібно додати один інгредієнт.

Головне