Любителі сирної випічки точно будуть у захваті від сирного пирога за польським рецептом. Страва виходить дуже легкою, ніжною і повітряною, і прекрасно гармонує з пісочним тістом. В оригіналі десерт готується із родзинками, але їх можна замінити на будь-яку улюблену добавку – шоколадну крихту, цукати чи фрукти.
Краківський сирник у духовці – рецепт
Складові:
Начинка:
- 1 кг сиру
- 8 яєць
- 100 г вершкового масла
- 250 г цукрової пудри
- 3 ст. л. ванільного цукру
- 100 г ізюму
Тісто:
- 250 г борошна
- 125 г цукрової пудри
- 125 г вершкового масла
- Яйце
- Ванільний екстракт
Глазур:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 150 г цукрової пудри
- 1/2 ч. л. лимонного соку
Спосіб приготування:
Пісочний корж:
- Масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою до кремового стану. Додаємо яйце, ванільний екстракт – перемішуємо.
- Просіюємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто скочуємо в кульку, злегка притискаємо рукою, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник відпочивати на годину.
- Згодом дві третини охолодженого тіста розкочуємо у прямокутний пласт. Викладаємо на застелений пергаментним папером лист, робимо дірочки за допомогою виделки і знову ставимо в холодильник на 30 хвилин.
- Через деякий час корж випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Після того як він охолоне, вирізаємо за розміром форми, в якій робитимемо сирник.
Глазур:
- Збиваємо цукрову пудру із лимонним соком.
Сирна начинка:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Сир пару разів перетираємо через сито, щоб вийшла гладка і м'яка маса.
- Відокремлюємо білки від жовтків.
- У блендері перебиваємо розм'якшене вершкове масло, 200 г цукрової пудри та ванільний цукор до стану крему. Додати один яєчний жовток, перебити в пишну масу, додати ложку сиру, постійно збиваючи масу. І так поки не закінчаться всі жовтки та сир.
- Білки збиваємо із щіпкою солі, 50 г цукрової пудри – збиваємо до щільних піків. Додаємо родзинки.
- Акуратно змішуємо білкову масу з сирною.
- На пісочний корж виливаємо тісто та розрівнюємо поверхню.
- Тісто, що залишилося дістаємо з духовки, розкочуємо в пласт і нарізаємо на смужки - викладаємо їх поверх сирника у вигляді решітки. Тісто змащуємо збитим жовтком.
- Випікаємо сирник у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо духовку і залишаємо десерт на годину.
- Змащуємо сирник глазур'ю і прибираємо в холодильник на кілька годин. Ідеально, якщо десерт настоїться усю ніч.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати піцу-п'ятихвилинку на сковороді - смачна кулінарна фантазія з того, що знайшлося в холодильнику.