Краківський сирник у духовці – рецепт смачної польської страви з сиром та родзинками

Автор: Анастасия Березовская

Любителі сирної випічки точно будуть у захваті від сирного пирога за польським рецептом. Страва виходить дуже легкою, ніжною і повітряною, і прекрасно гармонує з пісочним тістом. В оригіналі десерт готується із родзинками, але їх можна замінити на будь-яку улюблену добавку – шоколадну крихту, цукати чи фрукти.

Краківський сирник у духовці – рецепт смачної польської страви з сиром та родзинками - today.ua

Краківський сирник у духовці – рецепт

Складові:

Начинка:

  • 1 кг сиру
  • 8 яєць
  • 100 г вершкового масла
  • 250 г цукрової пудри
  • 3 ст. л. ванільного цукру
  • 100 г ізюму

Тісто:

  • 250 г борошна
  • 125 г цукрової пудри
  • 125 г вершкового масла
  • Яйце
  • Ванільний екстракт

Глазур:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 150 г цукрової пудри
  • 1/2 ч. л. лимонного соку

Спосіб приготування:

Краківський сирник у духовці – рецепт смачної польської страви з сиром та родзинками

Пісочний корж:

  1. Масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою до кремового стану. Додаємо яйце, ванільний екстракт – перемішуємо.
  2. Просіюємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто скочуємо в кульку, злегка притискаємо рукою, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник відпочивати на годину.
  3. Згодом дві третини охолодженого тіста розкочуємо у прямокутний пласт. Викладаємо на застелений пергаментним папером лист, робимо дірочки за допомогою виделки і знову ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  4. Через деякий час корж випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Після того як він охолоне, вирізаємо за розміром форми, в якій робитимемо сирник.

Глазур:

  1. Збиваємо цукрову пудру із лимонним соком.

Сирна начинка:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Сир пару разів перетираємо через сито, щоб вийшла гладка і м'яка маса.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. У блендері перебиваємо розм'якшене вершкове масло, 200 г цукрової пудри та ванільний цукор до стану крему. Додати один яєчний жовток, перебити в пишну масу, додати ложку сиру, постійно збиваючи масу. І так поки не закінчаться всі жовтки та сир.
  4. Білки збиваємо із щіпкою солі, 50 г цукрової пудри – збиваємо до щільних піків. Додаємо родзинки.
  5. Акуратно змішуємо білкову масу з сирною.
  6. На пісочний корж виливаємо тісто та розрівнюємо поверхню.
  7. Тісто, що залишилося дістаємо з духовки, розкочуємо в пласт і нарізаємо на смужки - викладаємо їх поверх сирника у вигляді решітки. Тісто змащуємо збитим жовтком.
  8. Випікаємо сирник у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо духовку і залишаємо десерт на годину.
  9. Змащуємо сирник глазур'ю і прибираємо в холодильник на кілька годин. Ідеально, якщо десерт настоїться усю ніч.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати піцу-п'ятихвилинку на сковороді - смачна кулінарна фантазія з того, що знайшлося в холодильнику.

Головне