Котлети в духовці: рецепт смачної і швидкої страви

Автор: Шевченко Лилия

Запечені в духовці котлети менш жирні, ніж смажені. До того ж, готуються вони в рази швидше. Таке блюдо корисніше і апетитніше.

Котлети в духовці: рецепт смачної і швидкої страви - today.ua

Котлети, запечені в духовці

Інгредієнти:

  • 500 г будь-якого м'ясного фаршу
  • 2 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 курячих яйця
  • 100 мл молока
  • 100 г сухарів
  • 0.5 ч. л. солі
  • Червоний і чорний мелений перець за смаком
  • 2 гілочки свіжої зелені

Спосіб приготування:

Цибуля очистити від лушпиння, нарізати невеликими скибочками, скласти в чашу блендера. Додати фарш або дрібно нарізане м'ясо. Вбити туди ж яйця. Також додайте до фаршу очищений і нарізаний шматочками часник, влийте молоко.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Котлети в духовці: рецепт смачної і швидкої стравиОкремо подрібніть хлібні сухарі і пересипте в чашу блендера.

Подрібніть блендером всю масу до однорідної консистенції. Додайте сіль, приправи і зелень. Знову збийте.

Отриманий фарш вийміть з чаші блендера, гарненько перемішайте і відбийте, щоб вийшов зайвий повітря. Чим краще ви відіб'єте фарш, тим м'якшими і соковитішими будуть готові котлети.

Форму для випічки або деко застеліть пергаментом і злегка змастіть рослинною олією.

Мокрими руками сформуйте овальні котлети, викладіть їх на деко. Зверху пензликом змастіть вироби рослинною олією.

Випікайте котлети в духовці, розігрітій до 190 градусів, до рум'яної скоринки. На це піде приблизно 40 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Дізнайтеся також кулінарний лайфхак від шеф-кухаря: секретний інгредієнт, який зробить ваші котлети запаморочливо смачними, ніжними і соковитими.

Головне