Котлети – одночасно проста і дуже складна у приготуванні страва. Далеко не кожній господині вдається зробити смачні, ніжні, пухкі котлети з м'ясного фаршу. А все тому, що вони не знають кілька дуже важливих секретів.
Котлети за бабусиним рецептом
Інгредієнти:
- 500 г м'яса свинини
500-600 г яловичини
2 цибулини
2 сирі картоплини
1 яйце
40-50 мл молока
2 зубчики часнику
Сіль і перець за смаком
Рослинна олія для смаження
Спосіб приготування:
М'ясо промити, обсушити паперовими рушниками, нарізати довільними шматками.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Цибулю і картоплю очистити від шкірки, вимити і теж нарізати невеликими скибочками.
М'ясо і овочі пропустити через м'ясорубку.
Часник пропустити через прес і додати до фаршу. Туди ж вбити яйце, влити молоко, посолити і поперчити за смаком.
М'ясну суміш добре перемішати рукою, потім відбити протягом 10 хвилин. Так з фаршу буде видалено зайве повітря, він стане більш щільним і ніжним готових котлетах.
З фаршу сформувати пласкі овальні заготовки. Смажити на розігрітій сковороді з олією по 5 хвилин з кожного боку, щоб утворилася рум'яна скоринка.
Частина котлет можна охолодити і заморозити. А решту скласти в глибокий сотейник, додати трохи води з томатною пастою, сіллю і спеціями. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 15-20 хвилин до повної готовності.
Подавати до столу можна до каш, макаронів, картопляного пюре або салату зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
До речі, якщо ви дотримуєтеся Великого посту 2020, то вам напевно припадуть до смаку соковиті і смачні котлети з гречки. Спробуйте приготувати їх під час загальнонаціонального карантину для своєї сім'ї.