Today.ua

Котлети із рибних консервів: що додати до страви, щоб відтінити смак риби

Рибні котлети з консервів виходять ні чим не гіршими, ніж з рибного фаршу. А може, навіть і кращими. Страва готується швидко і нікого не залишить байдужим.

У рецепті використовується рис, тому якщо спланувати так, щоб рис приготувати заздалегідь і, наприклад, заморозити його, то на приготування взагалі підуть лічені хвилини.

Котлети з рибних консервів

Рис краще брати круглий, він швидше вариться та краще розварюється. Що стосується консерви, то рибу брати можна будь-яку, головне, щоб вона була в олії чи власному соку без томатної пасти.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Рис промити до прозорості води та варити до готовності у підсоленій воді.
  2. З рибної консерви злити сік або масло, м'якоть перекласти в миску, видалити кісточки, якщо потрібно, і розім'яти виделкою.
  3. До риби додаємо охолоджений рис та вбиваємо яйце. Солимо, перчимо і перемішуємо. Якщо фарш виходить рідким, можна додати 1-2 ст. л. манної крупи і дати настоятися 15-20 хвилин, щоб каша набухла. Але це не знадобиться, якщо добре віджати рибу.
  4. Мокрими руками формуємо котлети, і обсмажуємо з усіх боків по 2-3 хвилини на добре розігрітій з рослинним маслом сковороді.

Готово. Смачного.

Нагадаємо, ми розповідали, як можна використовувати олію з-під консервів. Шеф-кухарі розкрили чотири незвичайні способи, про які мало хто знає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ