Рибні котлети з консервів виходять ні чим не гіршими, ніж з рибного фаршу. А може, навіть і кращими. Страва готується швидко і нікого не залишить байдужим.
У рецепті використовується рис, тому якщо спланувати так, щоб рис приготувати заздалегідь і, наприклад, заморозити його, то на приготування взагалі підуть лічені хвилини.
Котлети з рибних консервів
Рис краще брати круглий, він швидше вариться та краще розварюється. Що стосується консерви, то рибу брати можна будь-яку, головне, щоб вона була в олії чи власному соку без томатної пасти.
Складові:
- 250 г рибної консерви
- 80 г рису
- яйце
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Рис промити до прозорості води та варити до готовності у підсоленій воді.
- З рибної консерви злити сік або масло, м'якоть перекласти в миску, видалити кісточки, якщо потрібно, і розім'яти виделкою.
- До риби додаємо охолоджений рис та вбиваємо яйце. Солимо, перчимо і перемішуємо. Якщо фарш виходить рідким, можна додати 1-2 ст. л. манної крупи і дати настоятися 15-20 хвилин, щоб каша набухла. Але це не знадобиться, якщо добре віджати рибу.
- Мокрими руками формуємо котлети, і обсмажуємо з усіх боків по 2-3 хвилини на добре розігрітій з рослинним маслом сковороді.
Готово. Смачного.
Нагадаємо, ми розповідали, як можна використовувати олію з-під консервів. Шеф-кухарі розкрили чотири незвичайні способи, про які мало хто знає.