Котлети та фрикадельки здаються досить простими стравами, рецепти яких добре відомі більшості господинь. При цьому вони допускають одну і ту ж помилку - додають у фарш "непотрібні" інгредієнти. Вони зрештою псують зовнішній вигляд та смак м'ясних виробів.
Кулінарні експерти заявили, що в котлети та фрикадельки не можна додавати жир. Так, він зробить фарш соковитішим, але при смаженні вироби почнуть розповзатися по сковороді. Справа в тому, що надто велика вологість м'яса не дозволяє виробам тримати форму. У результаті при термічній обробці вони розвалюються на частини. У фарш краще додавати трохи вершкового масла, а не сала.
Виявляється, у котлетах та фрикадельках "нічого робити" і сирій цибулі. Це пов'язано з тим, що цей інгредієнт сприяє більш швидкому прокисанню м'яса – і страва псуватиметься скоріше. До того ж, багато хто терпіти не може цибулю, яка не встигає просмажуватися всередині виробів і залишається сируватою.
Оптимально спочатку обсмажити цибулю на вершковому маслі, а потім перекрутити її разом із м'ясом у м'ясорубці. Таким чином можна "вбити двох зайців" відразу - додати фаршу соковитості та оригінального смаку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Щоб котлети і фрикадельки виходили красивішими і набували золотистої скоринки, потрібно перед смаженням обваляти їх у борошні.
Нагадаємо, як приготувати котлети як у мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's. Простим рецептом соковитого м'яса поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.