Today.ua

Коронавірус в Україні: стало відомо, чим лікують хворих

В Україні епідемія коронавіруса продовжує набирати обертів. Методику лікування пацієнтів з COVID-19 українські медики запозичили у французьких колег, які першими виявили ефективність застосування комбінації двох препаратів.

В Україні, як і у Франції, хворим на уханьську пневмонію призначають Азитроміцин разом з Гідроксихлорохіном.

Згідно зі звітом французьких лікарів, вже на 5-ий день лікування 6 осіб одужали, подальше двоетапне обстеження на коронавірус дало негативний результат.

Азитроміцин – це антибактеріальний препарат, який раніше довів свою ефективність в лікуванні бронхіту, викликаного бактеріальним зараженням, та позалікарняної пневмонії.

Лікарський засіб пригнічує розмноження і уповільнює зростання широкого спектру бактерій. Традиційно Азитроміцин призначають при лікуванні гострої інфекції ЛОР-органів, верхніх і нижніх дихальних шляхів, інфекцій урогенітального тракту, інфекції шкіри і м'яких тканин.

Гідроксихлорохін («Плаквеніл») — це визнаний у світі протималярійний препарат. Ліки чинить помірну імуносупресивну та протизапальну дію. Призначають при лікуванні артритів, червоного вовчака, захворювань шкіри, викликаних впливом ультрафіолету, малярії.

Зазначимо, що медики США лікують хворих на уханьську пневмонію також препаратами від малярії і ліками, які показали свою ефективність у боротьбі з вірусом Еболи.

У Києві люди, у яких підтверджено зараження коронавірусом COVID-19, проходять лікування в Олександрівській лікарні. Щоб уникнути ексцесів, лікарню цілодобово патрулюють загони Національної гвардії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що з Олександрівської клінічної лікарні в Києві втекла пацієнтка з підозрою на коронавірус. Пошуками 39-річної жінки займалися правоохоронці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ