Дієтологи назвали чотири види консервованих продуктів, які завжди повинні бути у вас в запасі. У розумних кількостях ці консерви безпечні для здоров'я, до того ж, вони виручать, якщо треба швидко щось приготувати до столу.
Однак, вибираючи в магазині, зверніть увагу на склад. В ньому має бути мінімум штучних підсолоджувачів, ароматизаторів, смакових добавок, цукру, натрію і консервантів.
Бобові
Консервовані боби, горошок, квасоля – це поживні і смачні продукти. З їх допомогою можна в лічені хвилини накрити на стіл. Дані консерви стануть відмінною добавкою в супи, салати, овочеві рагу. Бобові – цінне джерело білка, клітковини і корисних мікроелементів.
Маслини
Баночка оливок в будь-який момент може стати смачною добавкою до піци або омлету. Крім того, якщо ви голодні, а часу на приготування їжі немає, то змішайте маслини з тертим сиром і подрібненими волоськими горіхами. Вийде смачний і поживний перекус.
Помідори
Консервовані помідори відмінно підійдуть до відварного або запечене картоплі, їх можна подати замість овочевого салату до м'ясних страв. Також з маринованих помідорів можна приготувати соус до пасти.
Солоні огірки
Наріжте тонкими кружальцями огірок, змішайте з нарізаною кільцями ріпчастою цибулею і рубаною зеленню. Заправте салат олією. Виходить смачна, ароматна, вітамінна закуска до будь солоних страв.
Нагадаємо, раніше дієтологи назвали каші, які варто залишити в дитинстві. Які види круп шкодять здоров'ю дорослої людини?