Today.ua

Класичний рецепт борщу: з салом і часником

Український борщ з салом і часником – блюдо, яке має бути приготовленим з душею. Просто все нарубати, закинути в каструлю і зварити не вийде. Борщ – це не просто їжа, це магія. Станьте чарівником на власній кухні, тим більше, що це зовсім не складно.

Український борщ з салом та часником: покроковий рецепт

Спосіб приготування:

1. М'ясо добре промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати на невеликі шматочки. Складіть в каструлю.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і вимийте під проточною водою. Цілу цибулину покладіть до м'яса. Додайте туди ж лавровий лист і горошинки перцю. Залийте чистою водою, поставте варитися на середній вогонь. Не забудьте зняти піну при закипання бульйону.

3. Поки вариться бульйон для борщу, готуємо картоплю. Почистіть бульби від шкірки і наріжте кубиками або брусочками. Відправте в каструлю до м'яса через 20 хвилин після закипання.

4. Тим часом очищений буряк натріть на середній терці. Покладіть в сковороду, додайте оцет і трохи рослинної олії, влийте кілька ложок м'ясного бульйону із загальної каструлі. Тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім перекладіть буряк до м'яса з картоплею.

5. Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте і покладіть в борщ. На цьому етапі можна страву посолити, поперчити, додати томатну пасту і улюблені спеції.

6. Дайте покипіти на повільному вогні хвилин 5 – 10, потім видавіть в борщ через прес часник. А також додайте пропущене через м'ясорубку солоне сало.

7. Нехай ваш класичний борщ з салом та часником покипить ще 5 хвилин, а потім вогонь слід вимкнути. Після цього страва має настоятися ще хвилин 20.

8. Розлийте борщ по тарілках, в кожну покладіть по ложечці сметани і посипте рубаною свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Нагадаємо, раніше ми ділилися чудовим рецептом приготування домашнього солоного сала, яке можна довго зберігати в холодильнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ