Що може бути краще у холодний осінній вечір, ніж велика чашка улюбленого чаю або какао разом зі шматочком ароматного осіннього кексу з журавлиною або іншою начинкою?! Пропонуємо вам приготувати десерт, який завжди виходить як треба.
Замість журавлини в рецепт можна додати цедру лимона, родзинки, цукати чи горіхи. Зверху прикрасити розтопленим шоколадом, вершками чи кремом.
Перед приготуванням яйця, олію та кефір потрібно дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Замість кефіру можна взяти 70 г молока, але тоді текстура у кексу буде дещо інша.
Кекс з журавлиною – рецепт
Складові:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 3 яйця
- 150 г цукру (можна покласти менше, якщо хочете намазувати на кекс варення або мед, щоб він не був таким солодким)
- 85 г вершкового масла
- 100 мл кефіру
- 330 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 100 г журавлини
Спосіб приготування:
- Збити яйця з цукром поки маса не збільшиться в обсязі.
- На водяній бані розтопити вершкове масло, дати охолонути. Після цього додати олію та кефір до яєць. Перемішати.
- Просіяти борошно, додати розпушувач і добре перемішати. Додати до яєчної суміші і добре перемішати, щоб не було грудок. Туди ж додати журавлину.
- Форму застелити пергаментом та вилити тісто.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою – вона має залишитися сухою.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати сирники, які виходять як у ресторані. Досвідчені господині розкрили секретний інгредієнт, який додасть страві соковитості та особливого смаку.