Картопляне пюре як у ресторані: рецепт ідеального гарніру

Автор: Леся Ловіцька

Картопляне пюре – гарнір, який поєднується із безліччю інших страв – м'ясом, рибою та різними салатами. Не у всіх господарок пюре виходить однорідної консистенції та смачним. Щоб приготувати ідеальну страву, важливо дотримуватися правильні пропорції інгредієнтів.

Картопляне пюре як у ресторані: рецепт ідеального гарніру - today.ua

Смак картопляного пюре знайомий нам з дитинства. В еталонному варіанті це ніжний гарнір, який буквально тане у роті. Саме такий подають у хороших ресторанах. Можна легко повторити рецепт в домашніх умовах. Вам знадобляться такі продукти:

  • кілограм картоплі;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • склянка молока;
  • сіль за смаком;
  • маленька цибулина;
  • лавровий лист;
  • горошини запашного перцю.

Картоплю потрібно залити водою так, щоб вона ледве доходила до верхнього шару овочів, а не покривала їх. Додайте у воду лавровий лист, перець та цибулину. Коли вода закипить, потрібно посолити картоплю, зменшити вогонь і варити її під кришкою до готовності.

Коли картопля буде готова, треба злити воду. У склянку гарячого молока слід додати масло та дочекатися, коли воно розтане. Влийте молоко в каструлю і добре розімніть картоплю товкачем. Продовжуйте процедуру кілька хвилин, щоб маса стала повністю однорідною та повітряною.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Картопляне пюре як у ресторані: рецепт ідеального гарніру

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як заправка до картоплі підійде сметана або натуральний йогурт без добавок. При подачі пюре можна посипати зеленню - воно виглядатиме апетитнішим.

Нагадаємо про три поширені кулінарні помилки, які можуть зіпсувати смак картопляного пюре.

Головне