Картопляне пюре – гарнір, який поєднується із безліччю інших страв – м'ясом, рибою та різними салатами. Не у всіх господарок пюре виходить однорідної консистенції та смачним. Щоб приготувати ідеальну страву, важливо дотримуватися правильні пропорції інгредієнтів.
Смак картопляного пюре знайомий нам з дитинства. В еталонному варіанті це ніжний гарнір, який буквально тане у роті. Саме такий подають у хороших ресторанах. Можна легко повторити рецепт в домашніх умовах. Вам знадобляться такі продукти:
- кілограм картоплі;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- склянка молока;
- сіль за смаком;
- маленька цибулина;
- лавровий лист;
- горошини запашного перцю.
Картоплю потрібно залити водою так, щоб вона ледве доходила до верхнього шару овочів, а не покривала їх. Додайте у воду лавровий лист, перець та цибулину. Коли вода закипить, потрібно посолити картоплю, зменшити вогонь і варити її під кришкою до готовності.
Коли картопля буде готова, треба злити воду. У склянку гарячого молока слід додати масло та дочекатися, коли воно розтане. Влийте молоко в каструлю і добре розімніть картоплю товкачем. Продовжуйте процедуру кілька хвилин, щоб маса стала повністю однорідною та повітряною.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Як заправка до картоплі підійде сметана або натуральний йогурт без добавок. При подачі пюре можна посипати зеленню - воно виглядатиме апетитнішим.
Нагадаємо про три поширені кулінарні помилки, які можуть зіпсувати смак картопляного пюре.