Чим простіше блюдо, тим складніше його приготувати ідеально. Часто господині бояться варити пюре в якості гарніру на святковий стіл, оскільки воно може вийти грудкуватим, водянистим, дуже рідким або густим.
Насправді, зварити ідеально однорідне, смачне і ніжне картопляне пюре дуже просто, якщо знати кілька лайфхаків від провідних кулінарів світу.
1. Перш за все слід запам'ятати, що очищену і порізану на шматочки картоплю не можна заливати холодною водою. У цьому випадку блюдо вийде водянистим і неприємним на смак. Складіть підготовлені бульби в каструлю, залийте окропом так, щоб шматочки трохи виглядали з-під води.
2. До готовності картопля вариться в простій воді. Сіль слід додавати лише в самому кінці.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
3. Коли картопля повністю зварилась, воду необхідно відразу злити, інакше страва вийде дуже рідкою.
4. Розминати шматочки овоча потрібно виключно вручну за допомогою спеціального товкачика. В іншому випадку, вийде не картопляне пюре, а огидний на вигляд і на смак «клейстер».
5. Доводити до потрібної консистенції пюре слід доливаючи гаряче молоко. Якщо ви заллєте холодне, то блюдо придбає сіруватий відтінок.
6. Молоко і вершкове масло додають в картопляне пюре після того, як шматочки будуть повністю розім'ятими. Тоді не будуть з'являтися грудочки. На цьому етапі також можна досолити страву, розчинивши потрібну кількість солі в гарячому молоці.
Приємного апетиту!
Найбільш смачним картопляне пюре буде відразу після приготування. Але це не означає, що на наступний день гарнір, що залишився, доведеться викинути. Ні в якому разі! Приготуйте з нього картопляники з грибами за рецептом кулінарного експерта Євгена Клопотенко. Повірте, це дуже смачно!