Картопля по-грецьки – напрочуд смачна літня страва, яка в зимовий період нагадає про теплі дні. Вона готується із додаванням доступних інгредієнтів, серед яких лимон, часник та пікантні спеції.
На вечерю в якості гарніру можна приготувати картоплю по-грецьки. Головна перевага рецепту полягає в тому, що для нього не потрібно шукати рідкісні продукти. Використовуються ті, що практично завжди під рукою на будь-якій кухні. Вам знадобляться:
- 1 кг картоплі;
- 2 лимони;
- 0,5 склянки курячого бульйону;
- 1/4 склянки оливкової олії;
- 3 з. часнику;
- 3 ст. л. орегано;
- сіль та перець за смаком.
Картоплю потрібно почистити, добре промити і нарізати на частинки завтовшки не більше 2,5 см. В окремій ємності змішайте курячий бульйон, лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець, пропущений через часник і орегано.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Візьміть форму з високими бортиками, в якій запікатиметься овоч. Змастіть її олією. Викладіть картоплю, полийте зверху заправкою, після чого добре перемішайте.
Деко потрібно розташувати на нижній решітці духової шафи і запікати картоплю протягом півгодини. Потім перемішайте її та продовжуйте запікати до золотистої скоринки.
Всередині картопля має бути м'якою. Вона повинна готуватися, поки із соку не утвориться глазур – для цього залиште її ще у духовці на 15 хвилин.
Картоплю по-грецьки при подачі можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Такий гарнір ідеально підходить для риби, м'яса та салатів. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати смачні ліниві вареники з картоплею та оригінальною сирною підливою.