Картопля нуазет: рецепт вишуканої французької закуски на обід

Автор: Леся Ловіцька

Картопля нуазет – вишукана французька закуска, яку вже встигли скуштувати багато українців. Страва являє собою обсмажені картопляні кульки, по формі вони нагадують фундук. Частування можна подати як на обід, так і на святкову вечерю – гості точно залишаться під враженням.

Картопля нуазет: рецепт вишуканої французької закуски на обід  - today.ua

Слово нуазет – noisette у перекладі з французької означає лісовий горіх. Така картопля досить просто готується. Її часто подають із кетчупом або домашнім майонезом.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 150 г картоплі;
  • 30 г цукру;
  • 50 г рисового борошна;
  • 25 г кукурудзяного крохмалю;
  • 30 мл води;
  • 300 мл рафінованої олії.

Картопля нуазет: рецепт вишуканої французької закуски на обід

Популярні зараз

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

Картоплю потрібно почистити, добре промити і відварити у підсоленій воді протягом півгодини. Коли овоч охолоне, перетріть його через сито в пюре.

З'єднайте картоплю з кукурудзяним крохмалем, рисовим борошном та цукром. Додайте воду і перемішайте масу до однорідності. У вас має вийти еластичне тісто, яке потрібно розділити на три частини та з кожної сформувати ковбаски. Наріжте їх на шматочки однакового розміру, а потім скачайте із них кульки.

Картопляні "тефтельки" слід обсмажити в розігрітій олії до золотистої скоринки. Достатньо п'яти хвилин.

Вироби слід викласти на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.

Картопля нуазет: рецепт вишуканої французької закуски на обід

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб закуска вийшла дієтичнішою, можна використовувати духовку. Для цього слід сформувати кульки, викласти їх на лист, застелений пергаментом, після чого випікати близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати оригінальну картоплю по-грецьки, із найдоступніших інгредієнтів.

Головне