Today.ua

Який інгредієнт потрібно додати до рису, щоб він вийшов білосніжним та розсипчастим

Рис готувати не так просто, як багато інших круп. Він нерідко виходить липким та неапетитним. Щоб каша була білосніжною і розсипчастою, кухарі рекомендують додавати в каструлю один інгредієнт, який завжди під рукою.

Крупинки рису часто виходять злиплими, а сама каша набуває сірого відтінку. Щоб приготувати ідеальну страву, спробуйте ввести у воду під час варіння оцет. Достатньо однієї чайної ложки на літр води. Можна використовувати як звичайний спиртовий, так і яблучний оцет. Однак у другому випадку страва отримає характерний смак, який не всім сподобається.

Кислота допоможе відбілити рисові зерна – і каша вийде апетитнішою на вигляд. Другий момент – розсипчастість. Крупу перед термічною обробкою потрібно добре промити кілька разів і намагатися не перемішувати у процесі приготування. Якщо проігнорувати це кулінарне правило, крупа злипнеться. Однак оцет допоможе запобігти цій неприємності. І третє – крупинки рису при варінні у підкисленій воді не так сильно розвалюватимуться.

Якщо кухні немає оцту, його можна замінити лимонним соком. Пропорція буде тією ж – чайна ложка на літр води.

Як варіант, при варінні рису можна додати столову ложку олії. Така сама кулінарна хитрість дозволить правильно приготувати гречку, перловку, булгур чи макарони.

Раніше повідомлялося, який інгредієнт слід додати у фарш для котлет, щоб вони вийшли більш пишними та соковитими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ