Холодець із курки – досить складна у приготуванні страва, проте ситна, смачна і корисна. Щоб вона вийшла прозорою, ароматною та смачною, потрібно знати деякі кулінарні секрети.
Холодець часто залишається рідким і не застигає, як слід. Однак цього не станеться, якщо ввести "незамінний" інгредієнт. Для рецепту вам знадобляться такі складові:
- куряча тушка;
- морква;
- цибулина;
- перець горошком:
- лавровий лист;
- сіль та спеції;
- часник;
- яйця;
- зелений горошок (можна використовувати консервований);
- оливки чи маслини;
- різнобарвний болгарський перець;
- кукурудза;
- зелень;
- желатин – "секретний" інгредієнт.
Спочатку потрібно добре промити курячу тушку, порізати на шматки, відправити у воду і закип'ятити разом із цибулею, морквою та лавровим листом. Потім слід злити її, промити м'ясо та залити його чистою водою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Коли бульйон знову закипить, слід максимально зменшити вогонь і кілька годин томити його, знімаючи піну. Від цього залежатиме прозорість майбутнього холодцю. Коли курка розвариться, потрібно процідити бульйон - бажано через марлю.
Відокремте м'ясо від кісток і відставте. Бульйон потрібно довести до кипіння, посолити, додати спеції та пропущений через прес часник.
Замочіть желатин у холодній воді (пропорції вказані на упаковці). Розмішайте розчин до однорідності і влийте в бульйон.
На дно форми потрібно викласти довільно порізані овочі, потім м'ясо й залити бульйоном. Для прикрашання використовуйте варені яйця та дрібно нарізану зелень. Залишіть холодець в холодильнику мінімум на 4 години, а краще - на ніч.
Щоб дістати холодець із форми, потрібно відправити її в окріп на 15 секунд, а потім перевернути страву на тарілку.
Нагадаємо, як правильно зробити холодець із червоної риби. Апетитна страва для всієї родини буде ще кориснішою, ніж та, яка приготовлена з м'яса.