Який інгредієнт слід додати до холодцю із курки, щоб страва вийшла прозорою та точно застигла

Автор: Леся Ловіцька

Холодець із курки – досить складна у приготуванні страва, проте ситна, смачна і корисна. Щоб вона вийшла прозорою, ароматною та смачною, потрібно знати деякі кулінарні секрети.

Який інгредієнт слід додати до холодцю із курки, щоб страва вийшла прозорою та точно застигла  - today.ua

Холодець часто залишається рідким і не застигає, як слід. Однак цього не станеться, якщо ввести "незамінний" інгредієнт. Для рецепту вам знадобляться такі складові:

  • куряча тушка;
  • морква;
  • цибулина;
  • перець горошком:
  • лавровий лист;
  • сіль та спеції;
  • часник;
  • яйця;
  • зелений горошок (можна використовувати консервований);
  • оливки чи маслини;
  • різнобарвний болгарський перець;
  • кукурудза;
  • зелень;
  • желатин – "секретний" інгредієнт.

Який інгредієнт слід додати до холодцю із курки, щоб страва вийшла прозорою та точно застигла

Спочатку потрібно добре промити курячу тушку, порізати на шматки, відправити у воду і закип'ятити разом із цибулею, морквою та лавровим листом. Потім слід злити її, промити м'ясо та залити його чистою водою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Коли бульйон знову закипить, слід максимально зменшити вогонь і кілька годин томити його, знімаючи піну. Від цього залежатиме прозорість майбутнього холодцю. Коли курка розвариться, потрібно процідити бульйон - бажано через марлю.

Відокремте м'ясо від кісток і відставте. Бульйон потрібно довести до кипіння, посолити, додати спеції та пропущений через прес часник.

Замочіть желатин у холодній воді (пропорції вказані на упаковці). Розмішайте розчин до однорідності і влийте в бульйон.

Який інгредієнт слід додати до холодцю із курки, щоб страва вийшла прозорою та точно застигла

На дно форми потрібно викласти довільно порізані овочі, потім м'ясо й залити бульйоном. Для прикрашання використовуйте варені яйця та дрібно нарізану зелень. Залишіть холодець в холодильнику мінімум на 4 години, а краще - на ніч.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб дістати холодець із форми, потрібно відправити її в окріп на 15 секунд, а потім перевернути страву на тарілку. 

Нагадаємо, як правильно зробити холодець із червоної риби. Апетитна страва для всієї родини буде ще кориснішою, ніж та, яка приготовлена з м'яса.

Головне