Який інгредієнт потрібно додати в холодець, щоб він краще застиг: хитрість, яка врятує страву

Автор: Леся Ловіцька

Холодець може бути як святковою стравою, так і буденною. Смачна м'ясна закуска із желейною основою – справжня радість для гурмана. Таке частування готується досить довго, але результат точно того вартий. Однак іноді холодець на зло не застигає, навіть якщо варився 6-8 годин поспіль. Цієї неприємності точно не станеться, якщо знати одну кулінарну хитрість.

Який інгредієнт потрібно додати в холодець, щоб він краще застиг: хитрість, яка врятує страву - today.ua

Холодець з м'яса курки або півня може залишитися рідким. Досвідчені кухарі знають, що в нього потрібно, крім супового набору чи гомілок, додати ще трохи свинини чи яловичини. Бажано використовувати ніжку, в якій багато желюючої речовини. А ось порошковий желатин можна додавати, а можна відмовитись від нього.

Та якщо холодець після "ночівлі" в холодильнику залишився рідким як суп, злийте бульйон і ще раз його перекип'ятіть. Потрібно використовувати 25 г желатину із розрахунку на літр води. Налийте 100 мл охолодженого бульйону і розведіть в ньому желатин, розмішайте, додайте в каструлю з основним об'ємом бульйону, перемішайте і знову розлийте по формах.

Який інгредієнт потрібно додати в холодець, щоб він краще застиг: хитрість, яка врятує страву

Популярні зараз

Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас

Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві

Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик

В Україні продали державне підприємство, що входить до десятки найбільших світових видобувників титанових руд

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб холодець вийшов прозорим, бульйон потрібно процідити через марлю чи сито, а під час варіння зняти жир. Також не варто варити холодець на великому вогні - він повинен томитися, а не кипіти. Пропущеній через прес часник потрібно додавати, коли бульйон охолоне, інакше він може стати каламутним.

Нагадаємо, як приготувати холодець із червоної риби – його можна зробити набагато простіше, ніж із м'яса.