Господині додають у котлети різні інгредієнти для покращення структури та смаку. Але мало хто знає, що вироби будуть більш пишними та м'якими, якщо використати один компонент.
Котлети – одна з найпоширеніших та улюблених страв із м'яса, яку часто готують у домашніх умовах. Досвідчені кулінари розкрили секрет вдалих котлет. Вони порадили додавати у фарш крохмаль, який поєднує між собою всі інгредієнти – його можна сміливо використати замість яєць. Деякі шеф-кухарі не додають фарш для котлет яйця, які зроблять їх більш щільними і твердими. Готові вироби з крохмалем виходять об'ємнішими, соковитішими і зберігаються довше.
Однак важливо не переборщити із крохмалем. На 500 г м'яса достатньо трьох столових ложок. При цьому можна використовувати будь-який крохмаль – картопляний, кукурудзяний, рисовий. Фарш не слід використовувати відразу після приготування. Він повинен постояти близько півгодини у холодильнику, щоб маса стала однорідною.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Крохмаль виконує ще одну корисну функцію. Він не дозволяє соку витікати із котлет. Навпаки – він залишається всередині, тому страва вийде набагато апетитнішою та смачнішою.
Котлети з крохмалем не будуть так швидко ставати жорсткими. Вони довше зберігаються і залишаються такими ж ароматними та м'якими.
Нагадаємо, що котлети краще формувати мокрими руками – так вони набудуть красивішої форми, оскільки не прилипатимуть до шкіри.
Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати в рисові котлети по-китайськи, щоб вони вийшли більш вдалими.